Nőgyógyászat

Dr. Antritter Zsófia nőgyógyász

Nőgyógyász orvosként nagy hangsúlyt fektetek a megelőzésre és a panaszok időben történő felismerésére.

Magánrendeléseimen a rutin nőgyógyászati vizsgálatok körébe tartozik az éves méhnyakrák szűrés (HPV tipizálással és CIN Tech vizsgálattal kiegészítve), a kolposzkópia, a nőgyógyászati ultrahang, tenyésztések, mintavételek. A konzultációk során cikluskövetés, fogamzásszabályzási tanácsadás, hormonprofil vizsgálat, meddőségi kivizsgálás és kezelés is folyik.

Nőgyógyászati műtéteimet a II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán végzem. Itt van lehetőség az egynapos kisműtétekre (abrasio, conisatio, műszeres befejezés, Bartholin mirigy műtét). A nagyműtéteket az Asszisztált Reprodukciós Centrumban végzett egész napos elfoglaltságaim miatt legkiválóbb kollégáimnak adom át. Felújított Klinikánkon rendkívül színvonalas betegellátás folyik az osztályon és a műtőkben egyaránt.

 

Hogyan készüljünk a rutin nőgyógyászati szűrésre?

Rákszűrés és hüvelyi vizsgálat csak nemi életet élő páciensnél végezhető. Virgo pácienseimet csak hasi ultrahanggal, körültekintően és óvatosan vizsgálom.

Fontos dátum: utolsó menzesz első napja (ezt mindig megkérdezzük).

Érdemes könnyen levehető alsó ruházatot választani (szoknya, bő nadrág) vagy hosszabb felsőruhát, mely a szeméremérzetet javítja.

Vérzés/menzesz alatt a méhnyakrák szűrést nem tudjuk elvégezni (az ultrahang vizsgálatot nem befolyásolja a vérzés, csak a rákszűrést).